De arts die het hoofd van Aaron Dallas onderzocht, meende eerst dat de kleine bultjes luizen waren, of anders muggenbeten. Tot de bultjes plots begonnen te bewegen. Bij nader onderzoek vond de dokter een vijftal vliegenlarven in het hoofd van de man.
“Ik voelde wel iets bewegen als ik mijn hand op mijn hoofd legde,” zegt Dallas, afkomstig uit Carbondale in de Amerikaanse staat Colorado, “maar ik dacht dat het mijn bloedsomloop was. Soms had ik vreselijke pijnen, soms dacht ik dat ik iets hoorde, maar een dokter zei me dat ik waarschijnlijk luizen had.” Bij een volgend bezoek aan de dokter bleek dat er toch iets anders aan de hand was, waarop de arts hem nogmaals onderzocht en de lugubere ontdekking deed.
De larven zijn hoogstwaarschijnlijk op hun gastheer gekropen toen die op reis was naar Belize, in Midden-Amerika. De dokter heeft de diertjes inmiddels verwijderd. “Iedereen vindt het grappig dat er larven in mijn hoofd leefden. Maar mijn maag keert nog steeds om als ik eraan denk, ik vind er alvast niets grappigs aan,” aldus Dallas.