Een Japanse werknemer van 54 heeft 37,75 miljoen yen (236.000 euro) verloren aan eenzelfde oplichter die hem 61 keer om de tuin heeft geleid via de telefoon. De man werd uiteindelijk achterdochtig en alarmeerde de politie.
Het slachtoffer, van wie de identiteit niet werd vrijgegeven, ontving in juni een eerste telefoontje van een individu dat zich uitgaf voor een vertegenwoordiger van een financiële instelling. De oplichter liet de 54-jarige Japanner geloven dat zijn persoonsgegevens, ten gevolge van een technische fout, in de handen waren gevallen van onbetrouwbare woekeraars.
"We zullen uw gegevens wissen, maar dat kost u wel 5.000 yen. Stuur ons 30.000 yen op en wij storten daarvan 25.000 yen later terug", zo zei de gauwdief volgens de politie.
De naïeveling liet zich vervolgens 61 keer in de luren leggen en schreef de gevraagde bedragen telkens over op een bankrekening. Hij lichtte pas de politie in toen zijn correspondent niet kwam opdagen bij een afspraak. De schuldige is nog steeds op de vlucht.