Een vrouw die haar ex een testikel aftrok is veroordeeld tot 2,5 jaar cel. Amanda Monti (24) werd razend toen Geoffrey Jones (37) niet inging op haar avances aan het einde van een feestje in Liverpool. Ze rukte zijn linkerteelbal af en probeerde het lichaamsdeel in te slikken.
Volgens rechter Charles James ging het hier niet om zelfverdediging en bracht Monti haar slachtoffer een "ernstige verwonding" toe. Jones had een einde gemaakt aan hun open relatie. De twee bleven goede vrienden en op 30 mei pikte ze hem op tijdens een feestje in Crosby. Even later gingen ze met vrienden nog wat drinken bij Jones thuis. De twee kregen ruzie en voor Jones er erg in had, nam ze hem bij de ballen.
Een vriend van het slachtoffer zag hoe de woedende vrouw de testikel trachtte in te slikken. Ze spuwde het lichaamsdeel opnieuw uit en gaf het terug aan Jones. Dokters konden de schade niet meer herstellen.
Monti toonde berouw. "Het was nooit mijn bedoeling om hem pijn te doen. Ik zal nu moeten leren leven met de wetenschap dat ik hem voor altijd geblesseerd heb, maar ik ben geen gewelddadig persoon. Hoe hard ik ook mijn best doe, ik kan met niet herinneren wat er precies gebeurd is", besluit Monti.