De Litouwse politie was zaterdag zo verbaasd over de uitslag van een blaastest dat in eerste instantie werd vermoed dat het apparaat kapot was. Een 41-jarige vrachtwagenchauffeur had namelijk achttien keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed, maar zat gewoon grinnikend achter het stuur. Het apparaat bleek echter prima te functioneren: Vidmantas Sungaila had een alcoholpromillage van 7,27, terwijl in Litouwen 0,4 is toegestaan.
"Deze man zou dood moeten zijn, maar hij reed gewoon rond. Dit moet een officieus nationaal record zijn", aldus Saulius Skvernelis, het hoofd van de Litouwse verkeerspolitie. Volgens artsen is een alcoholpromillage van boven de 3,5 voor de meeste mensen dodelijk. Een Litouwse ziekenhuisdirecteur, Tautvydas Zikaras, zei dat iemand die dermate vergiftigd is op de intensive care thuishoort en niet achter het stuur. Zikaras had nog nooit gehoord dat iemand zo dronken kon zijn.
Sungaila kreeg een boete van drieduizend litas (870 euro) en is zijn rijbewijs mogelijk drie jaar kwijt. Hij zei tegen de politie de vorige nacht flink te zijn doorgezakt en zich 's morgens met een lekker pilsje te hebben 'opgefrist'.