Een filmpje van 101tv over de slechte behandeling van vrouwen in een boerka is nep. De beelden van het jongerenkanaal komen niet overeen met de werkelijkheid, stelt AT5.
Voor het filmpje werd een verslaggever in boerka de straat op gestuurd om te kijken hoe Amsterdammers op haar reageren. Uit de beelden van 101tv blijkt dat de vrouw geen hulp kan verwachten als ze in een boerka loopt, maar wel als ze gewone kleding aan heeft. Dat blijkt onder meer als de vrouw een zak sinaasappels laat vallen en in een boerka geen hulp krijgt van voorbijgangers.

De Amsterdamse stadzender filmde echter toevallig de opnamen. Daaruit blijkt dat de opnameleider voorbijgangers die willen helpen tegenhoudt. De Amsterdammer wordt verteld dat ze moeten doorlopen 'in verband met de opnames'.

Hoofdredacteur van 101tv vindt de ophef overdreven. "Wij werken met heel jonge programmamakers en jonge programmamakers maken soms een beetje hun eigen waarheid. Je mag hopen dat het nooit gebeurt, maar in dit geval vind ik de waarheid voor 90 procent vertaald in dit onderwerp."