Wat een geslaagd gearrangeerd huwelijk moest worden, is uitgelopen op een rechtszaak. De in Amerika woonachtige familie Pandey reisde vol goede moed af naar New Delhi (India) om kennis te maken met hun toekomstige schoondochter. Deze bleek bij nadere inspectie niet door de keuring te komen: ze vonden haar foeilelijk. Voor hun reis- en telefoonkosten en hun emotionele leed, eisen de Pandeys nu 200.000 dollar schadevergoeding.
Het huwelijk werd voorgesteld door goede vrienden van de familie Pandey, de familie Giri. Zij verzekerden de Pandeys dat hun nichtje een aantrekkelijke, welbespraakte en intelligente jonge vrouw was die voorafgaand aan het huwelijk ook nog wel even goed Engels zou leren. Een foto van het meisje bleek ietwat onduidelijk, maar de Pandeys zagen geen aanleiding tot wantrouwen.
Eenmaal aangekomen in New Delhi, maakten de Pandeys al snel kennis met "een erg lelijk meisje met een uitermate slecht gebit en amper genoeg kennis van de Engelse taal om zich ook maar enigszins verstaanbaar te kunnen maken." Voldoende aanleiding voor de Pandeys om, naast de financiële eis, de Giris ook nog eens fraude, samenzwering en schending van hun burgerrechten ten laste te leggen. Volgens de familie Giri berust alles op een miscommunicatie en zou er geen huwelijk zijn voorgesteld.