Een Duitse vrouw is gisteren schuldig bevonden aan de dood van twee van haar pasgeboren kinderen. De zaak van de dood van een derde baby was na twintig jaar verjaard.

De 44-jarige vrouw heeft een celstraf gekregen van vier jaar en drie maanden voor doodslag. De rechter oordeelde dat de baby's door verstikking of door verwaarlozing om het leven waren gekomen. Na de dood van de kinderen had de vrouw de lijkjes in een vriezer verstopt.

Daar werden ze ontdekt toen haar 18-jarige zoon, een van de drie volwassen kinderen in het gezin, op een avond alleen thuis was en op zoek ging naar een diepvriespizza. Na de ontdekking gaf de vrouw zich vrijwillig aan bij de politie.

De huisvrouw gaf voor aanvang van het proces al toe dat ze in 1986, 1988 en 2003 steeds in het geheim in de badkamer was bevallen van een meisje, dat ze, na het te hebben gedood, in de diepvriezer had verstopt. Ze ontkende echter dat er opzet in het spel was. Ze zei dat ze steeds onder invloed had verkeerd van kalmeringstabletten of van alcohol.

Volgens de aanklager had de vrouw zich gedragen als heerseres over leven en dood. Het ene meisje was volgens hem gewurgd, het andere verdronken. Volgens deskundigen was de vrouw geheel toerekeningsvatbaar. Er was acht en een half jaar cel geŽist.

De verdediging schetste echter het beeld van een zware alcoholica met ernstige geestelijke problemen. Zo zou de vrouw een panische angst voor gynaecologisch onderzoek hebben gehad en haar zwangerschappen daarom hebben verdrongen en voor haar man verborgen hebben gehouden.