Het is traditiegetrouw de tijd van de lijstjes. Beveiliger PC Tools heeft wel een aparte: de grootste internetblunders en (grove) grappen van het jaar. Komen ze!

5. Hackers breken in op website Epilepsie Foundation (22 maart, 2008)
Een aantal grapjurken breekt in op de website van de Epilepsie Foundation. Ze posten honderden links naar webpagina's waar veel flitsende beelden op te zien zijn. Mensen die lijden aan fotosensitieve epilepsie zijn erg vatbaar voor visueel gestimuleerde aanvallen. De beelden op deze webpagina's zorgden daarom voor zeer kwade reacties van een aantal bezoekers.

4. NASA kondigt aan dat laptops zijn besmet met malware (27 augustus, 2008)
NASA kondigt aan dat de laptops aan boord van het internationale ruimtestation malware bevatten. Deze malware wordt ingezet om wachtwoorden van online gamers te achterhalen. De laptops waren oorspronkelijk geïnfecteerd in juli en dit was niet de eerste keer dat dit gebeurde op het ruimtestation. Uiteindelijk was er geen schade aan het centrale computersysteem van NASA, aangezien de laptops hier niet op waren aangesloten.

3. 'Zwarte gat' experiment gehackt (13 september, 2008)
Delen van het computernetwerk van CERN's Large Hadron Collider (LHC) waren gehackt door het ‘Griekse beveiligingsteam'. Het beveiligingsteam heeft berichten gepost op de website waarin de spot werd gedreven met de beveiligingsprocedures van het netwerk.

2. Beroemdheden gehackt

12 juli, 2008 - Een 19-jarige hacker brak in op de Gmail-account van tieneridool Miley Cyrus. Hij zette een aantal markante persoonlijke foto's van haar online, waarna de hacker aangaf interviews te willen geven over de manier waarop hij op de account had ingebroken. Tot op heden is de hacker nog niet vervolgd door justitie.

17 september, 2008 - Een 20-jarige hacker gebruikte een Yahoo tool om wachtwoorden te achterhalen en kreeg hiermee toegang tot de persoonlijke e-mailaccount van Sarah Palin. Daar plaatste hij screenshots van e-mails, de adressen van de contactpersonen van Palin en familiefoto's. Justitie is momenteel nog bezig met een onderzoek.

1. Fout in internetinfrastructuur ontdekt (7 augustus, 2008)
Een beveiligingsconsultant en onderzoeker van IOActive ontdekte een grove fout in de infrastructuur van het internet. Dit maakte het mogelijk voor hackers om surfers via een omweg naar frauduleuze websites te sturen. Daarnaast konden e-mails worden onderschept die persoonlijke informatie konden bevatten. Deze fout werd ontdekt in een netwerk van servers (DNS). Microsoft, Cisco Systems en andere grote IT-bedrijven moesten daarom software patches uitsturen.