Twee jongens van 14 en 15 jaar oud op een brommer hebben vrijdagavond in Zaandam een stopteken van een agent op een fiets genegeerd en vervolgens de mountainbike van de politieman achter zich aangesleept. De politie meldt zondag dat de minderjarigen jongens na een korte achtervolging zijn aangehouden.

De twee jongens reden volgens de politie rond 21.45 uur veel te hard, zonder licht en met een kapotte uitlaat over een fietspad op de Rustenburg. Toen surveillerende agenten te fiets hen sommeerden te stoppen, waarbij een van hen een fiets dwars over de weg zette, reden de jongens door. Doordat zij de fiets achter zich aansleepten, kwam de bestuurder ten val.

De jongens werden meegenomen naar het politiebureau. Het kenteken van de bromfiets bleek niet te kloppen met de gegevens van de politie. De politie vermoedt dat de brommer door de broer van de 14-jarige verdachte is gekocht op veilingsite Marktplaats.

De bestuurder zei te zijn doorgereden, omdat hij wel wist dat hij de brommer niet mocht besturen en dat het kenteken niet klopte.