Een collectante van de Nederlandse Brandwonden Stichting heeft maandagavond aan het Klingendaal in Pijnacker een keukenbrand ontdekt. De vrouw wilde aanbellen bij de woning, toen ze enorme vlammen in de keuken zag. De oplettende vrouw sloeg direct alarm.

De eigenaar van de woning wist het vuur min of meer te doven en bracht de brandende pannen naar buiten. Bij de brand raakte niemand gewond. "Ongelofelijk, dat dit onze collectant nu precies tijdens onze jaarlijkse collecteweek overkomt", zegt Marjorie Holtus, woordvoerder van de Brandwonden Stichting.

Alle collectanten delen dit jaar ook preventietips uit voor een vluchtplan in het geval dat er brand uitbreekt. "De Brandwonden Stichting is natuurlijk enorm trots op deze collectant. We hopen uiteraard wel dat dit voorval bij deze ene collectant blijft", zegt Holtus.

De woning liep bij de keukenbrand geen schade op, meldt de stichting. De collectante verzuimde wel een bijdrage te vragen aan de eigenaar van de woning. "Maar morgen trek ik nog wel even aan de bel", zegt ze.