Wat zo’n minidiertje als een lieveheersbeestje al kan veroorzaken. In een ziekenhuis in Winterswijk zijn vrijwel alle operaties tijdelijk gestopt omdat er een paar van die gestippelde insecten in de omgeving van operatiekamers zijn gezien. Bij operaties moet altijd alles heel erg schoon zijn om infecties te voorkomen. Een lieveheersbeestje in een operatiekamer is daarom niet zo’n goed idee. Zij kunnen bacteriën bij zich hebben, waardoor patiënten extra ziek kunnen worden.
Om problemen te voorkomen heeft het ziekenhuis voor de zekerheid vier van de vijf operatiekamers meteen gesloten. Daardoor zijn tientallen operaties verplaatst naar andere ziekenhuizen in de buurt.
De ruimtes waar de beestjes nu zijn gezien, worden op dit moment nagekeken. Het ziekenhuis vermoedt dat de Lieveheersbeestjes via kieren in de buurt van de operatiekamers zijn gekomen. Het ziekenhuis hoopt na het weekeind alle operatie weer in het eigen ziekenhuis te kunnen doen.
De ruimtes waar de operatiekamers zijn, worden het komende half jaar volledig opgeknapt. Daarna moet het onmogelijk worden voor insecten om nog binnen te komen.