Voor de achtjarige Maimaiti Hali kan zijn leven eindelijk beginnen. De knul werd jarenlang gepest omwille van zijn schild, een verharding die op zijn rug groeide en hem de bijnaam ‘Schildpadjongen’ bezorgde. Hij heeft het ding nu laten verwijderen en is daar meer dan gelukkig mee.
De operatie duurde maar liefst twee uur maar dat had Hali er graag voor over. Eindelijk is hij verlost van het schild waar hij al zo lang mee gepest werd. “Hij is zo een brave jongen en heeft er nooit over geklaagd. We zijn blij dat hij nu eindelijk aan een leven kan beginnen waar een achtjarige recht op heeft”, aldus zijn vader.
De dokters namen de harde schelp weg en vervingen die door huid van Maimaiti’s benen en hoofd. Volgens hen zal hij volledig herstellen en zal van zijn schild zo goed als niets meer te zien zijn. “Ik kijk er naar uit om eindelijk zorgeloos in de zon te kunnen lopen en te gaan zwemmen”, vertelde Hali nog. Dat hij achteraf niet komt klagen dat zijn beschutting tegen de hitte verdwenen is! Foto