Een Britse man heeft vorig jaar een dierenwinkel op stelten gezet door een levende goudvis op te eten. De bizarre kwajongensstreek van Chris Caswell werd gefilmd en op Facebook geplaatst, waarna de politie hem gisteren aanhield.

Caswell (30) kocht voor omgerekend 2,33 euro een goudvis en vroeg aan de kassamedewerker om een glas water. Hij vertelde dat hij aan de overkant van de winkel woonde en zijn nieuwe huisdier dus makkelijk kon vervoeren.

Toen hij het glas in handen kreeg, aarzelde hij geen moment. Hij gooide de vis in het water en slokte de inhoud in één teug naar binnen. Pas nadat het filmpje onlangs op Facebook werd gespot, kwam de politie in actie. Caswell werd aangehouden in zijn woning in Newton Aycliffe, Durham.

Tegenover The Sun verklaart hij dat hij een dierenvriend is. "We hadden wat gedronken dus ik herinner me niet veel meer. Maar ik hou van dieren, ik heb net een nieuwe puppy."

Als de vissendrinker schuldig wordt bevonden aan dierenmishandeling kan hij voor zes maanden in de bak belanden. Ook hangt hem een boete van 23.000 euro boven het hoofd.