Een lesboclub in het Zweedse Stockholm mag het gaan uitleggen bij de ombudsman voor gelijke kansen. Een mannelijke belangstellende heeft zijn beklag gemaakt omdat hem in augustus de toegang geweigerd werd tot de 'ladies night' van de club in een anders openbaar restaurant.
Marie 'Mirre' Ejebratt, leidster van de club, begrijpt de heisa niet goed, ook al geldt het weigeren van de toegang tot uitgaansgelegenheden omwille van het geslacht als een ontoelaatbare discriminatie. "In homoseksuele kringen richten lesbiennes zich tot lesbiennes, en homo's spreken homo's aan", aldus Ejebratt. "Trouwens, op een zuivere 'ladies night' wil niemand een man zien".
De bekritiseerde avond in augustus paste in het kader van de Gay Pride in Stockholm. Volgens de clubvoorzitster konden veel mannen zich toen trouwens vinden in de uitleg van 'soort bij soort'. Ze wijst erop dat het grootste probleem bij een algemene toegang heteroseksuele mannen zijn. Die kunnen hun handen niet thuishouden en "zitten te friemelen", luidt het.