De firma Olialia (spreek uit Oh-la-LA) brengt in Litouwen al cola, pizza's en computers op de markt. Steevast gepresenteerd door dames met blond haar.
Nu wil het bedrijf op de Malediven een vakantie-resort beginnen met uitsluitend blond personeel.
Geen eenvoudige opgave, omdat de lokale autoriteiten eisen dat minimaal 50 procent van het personeel uit lokale medewerkers moet bestaan. En blonde IndiŽrs moet je met een lantaarntje zoeken.
Geen probleem voor Olialia, zegt de blonde woordvoerster die de Huffington Post citeert. Een pruik kan in zo'n geval uitkomst bieden. "Blond is licht. Het trekt mensen aan zoals het zonlicht."
En anders is het verven van haar ook een optie. Dat doen zoveel vrouwen uit Litouwen die deel uitmaken van het Olialia-imperium.
Het resort moet in 2015 open gaan - al weten de plaatselijke autoriteiten nog van niets. Wel wil Olialia het project volgende maand promoten op de bekende vastgoedbeurs in Cannes. Het komt met een gecharterd vliegtuig. Aan boord: 130 dames. Allemaal blond.
In Litouwen zelf is niet iedereen blij met dit blonde initiatief. Een organisatie voor gelijke behandeling heeft al aan de bel getrokken en noemt het initiatief een vorm van discriminatie.