In Nederland kan u tegenwoordig uw partner laten checken of die u wel trouw blijft. Niet zomaar door zijn doen en laten te laten controleren, maar ook met een heus ‘lokaas’. Een pas opgerichte site biedt hun diensten aan aan vrouwen die twijfelen aan hun man, maar beweert wel dat hun zaak ‘honderd procent ethisch verantwoord is’.
De site checkjeman.nl kreeg de afgelopen week al meer dan tienduizend nieuwsgierigen die een kijkje kwamen nemen. Naar verluidt polsen zelfs Vlaamse vrouwen of ook zij hun man door het bedrijfje van oprichtster Suzan willen laten controleren. “De aanvragen stromen binnen en we behandelen er momenteel een tiental. Maar we hebben nog niemand concreet kunnen helpen”, klinkt het.
Maar wat betekent dat ‘helpen’ dan eigenlijk? Initiatiefneemsters Suzan en Daisy verhuren eigenlijk dames die de partner van de klant ‘checken’. Dat doen ze door hem ofwel te schaduwen maar om hem helemaal te testen maken ze er ook een gezellig babbel mee en er durft ook al eens geflirt te worden.
“We doen dat wel erg subtiel want we zijn er niet op uit relaties kapot te maken”, aldus Suzan. Doel van de site: “Wij willen iedereen bewust maken van de ellende die vreemdgaan met zich meebrengt.” En dan doe je dan het beste door de kat bij de melk te zetten...?