Op een school in Brooke County in West Virginia zijn twee leerlingen geschorst omdat ze een kip slachtten. De twee hadden wel zin in een grillparty en besloten het vlees live op school klaar te maken, vanuit het kippenhok de pan in.
De jongeren hadden voorafgaand aan het gebeuren toestemming gevraag voor de grillparty maar de directeur zag het niet zitten. Een andere leerkracht zag er geen probleem in en gaf wel toestemming. Hierop nam een van de twee leerlingen die thuis kippen houdt twee levende kipjes mee naar school. Ze slopen de klas uit en voor de ogen van vele leerlingen werd de kop van een van de kippen eraf gehakt.
Een leraar zag wat er gebeurde en kon net op tijd ingrijpen voor ook de tweede kip het loodje legde. De jongens wilden de kippen grillen op de grote keukeninstallatie van de school. Deze wordt voor feestelijkheden gebruikt. Directrice Kathy Kidder bevestigde dat de jongens van school zijn geschorst. Dat één van de kippen als een soort spektakel op haar school geslacht is betreurt ze ten zeerste.