Groningse studentes worden geteisterd door een man die zich in studentenhuizen uitkleed. Maandagavond klopte de man weer aan bij een studentenhuis met het verhaal dat hij een weddenschap had verloren en daarom een stripact moest doen. De lol was er voor de studentes snel af toen bleek dat de man het begrip paaldansen wel erg letterlijk nam.
De man is al zo'n anderhalf jaar actief in de Groningse binnenstad, zo meldt de politie dinsdag. Meestal zegt hij dat hij zich vanwege een ontgroening moet uitkleden. Hij lijkt echter meer geïnteresseerd in zijn eigen lid dan in het lidmaatschap van een studentenvereniging.
Maandagavond was het weer raak. Vier bewoonsters van een studentenhuis aan de Oosterweg lieten de man binnen, nadat hij ze had wijsgemaakt dat hij een weddenschap had verloren en daarom een stripact moest doen. In het begin vonden ze het nog grappig, maar het lachen verging de vrouwen al snel toen de man de hand aan zichzelf sloeg.
Ze stuurden hem daarop het huis uit en alarmeerden de politie. Die waarschuwt om de blanke man met tenger postuur en pokdalige huid van tussen de 20 en 30 jaar niet meer binnen te laten als hij aanbelt met een verhaal van over een ontgroening of een verloren weddenschap.