In deze tijd van Social Networking, Mobile Messaging en de Digitale (Mobiele) Snelweg viel mijn oog vanochtend op een bijzonder berichtje over een compleet andere vorm van 'Mobile Social Networking'.
Harold Hackett heeft sinds 1996 namelijk zo'n 4800 flessen in de Atlantische Oceaan gegooid, vanaf de kust van Edward Island in Canada. In die flessen zat een fluoriserend briefje met zijn contactgegevens. Inmiddels heeft hij, per post, al meer dan 3000 'antwoorden' ontvangen.
Uit de reacties blijkt dat zijn 'flessenpost', die hij voornamelijk bij zuid- of zuidwesten wind in de Oceaan gooide, bijna overal ter wereld, langs de kusten van de Atlantische Oceaan, teruggevonden is. Hackett ontving brieven uit Afrika, Rusland, het Verenigd Koninkrijk, Florida, ierland, Noorwegen, de Bahama's en ook Nederland.
Een hele bijzondere, en ouderwetse, manier om je Sociale Netwerk op te bouwen ;-) Behalve de reacties op zijn 'flessenpost' ontvangt hij inmiddels van een groot aantal van zijn nieuwe vrienden ook kerst- en verjaardagskaarten. Meer over Hackett's passie voor deze bijzonder manier van Mobile Messaging kun je hier lezen. Daar staat ook een leuk filmpje over Hackett.