Een 31-jarige man en 24-jarige vrouw zijn in een gruwelijke zaak van kindermishandeling veroordeeld tot 32 maanden celstraf. De Engelse ‘monsterouders’ filmden onder meer hoe ze een spin in de mond van hun dochter duwden, bliezen op een luchthoorn naast het oor van hun baby en lieten hem ook tegen een radiator houden waardoor hij ernstige brandwonden opliep.
Het was pas na dat laatste incident dat hulporganisaties op de aanhoudende kindermishandeling stootten. James Kirman en zijn vriendin Rachel Drinkell hadden een kind (vermoedelijk hun jonge dochter) gedwongen hun baby tegen een hete radiator te houden.
Toen ze na twintig (!) minuten de hulpdiensten belden, troffen die het jongetje in de douche aan met zware brandwonden. Hij werd meteen naar een gespecialiseerde afdeling van het ziekenhuis overgebracht.
Al snel bleek dat de ouders hun monsterdaad hadden gefilmd en dat ze daarbij niet aan hun proefstuk toe waren. De onderzoekers troffen video’s aan waarop te zien was hoe de twee hun peuterdochtertje tegen de grond drukken en een spin in haar mond duwen, en hoe ze op een soort hoorn blazen in het oor van hun baby. Daarnaast zou het koppel ook meermaals seks hebben gehad voor de camera terwijl de kinderen in de kamer aanwezig waren.
Hulpverleners getuigden dat het een van de ergste gevallen van kindermishandeling uit hun carrière was. Familieleden barstten in tranen uit bij het zien van de beelden in de rechtszaal.