Een Chinees meisje in de stad Foshan is donderdag twee keer overreden maar bleef stervend op straat liggen. Niet minder dan 18 voorbijgangers passeerden maar niemand die een hand uitstak. Het tweejarige meisje werd uiteindelijk nog naar het ziekenhuis gebracht maar overleed.
Uiteindelijk belde een vrouwelijke huisvuilophaler de hulpdiensten en probeerde ze de tweejarige Yueyue rechtop te krijgen. De vrouw riep om hulp en daarop reageerde de moeder van het kind. Die sloot haar stervende dochter in de armen. Yueyue overleed afgelopen zondag aan zware hersenletsels.
Op de beelden is te zien hoe het eerste aanrijdende busje even vertraagt als de voorste wielen over het meisje zijn gepasseerd, maar vervolgens toch verder rijdt. Vermoedelijk wilde de chauffeur, als hij bewust was van de feiten, problemen voorkomen.
Vooral de eerste voorbijganger, een jonge man, wordt kwalijk genomen dat hij geen hulp bood. Hij had een tweede aanrijding kunnen vermijden.
Even later werd Yueyue nog eens overreden door een tweede busje.
Beide chauffeurs zijn intussen opgepakt. Wat er met de onverschillige omstaanders zal gebeuren, is niet bekend. Incidenten als deze zijn in China geen uitzondering. Waarschuwing: schokkende beelden.