De McDonald's hamburgers en frietjes verouderen niet. Dit heeft een Amerikaanse diŽtiste enkele jaren geleden aangetoond. Ze had een hamburger vier jaar lang bewaard en het broodje was nog helemaal intact. Er zat geen schimmel op het vlees, brood of het stukje kaas. Wat zit er in het voedsel van deze fastfood keten waardoor het niet bederft?
De gezondheidsafdeling van het bekende Amerikaanse magazine Time ging op onderzoek uit. Ze bekeken ťťn van de meest populaire hamburgers van de McDonald's: de McRib. Op de site van de fastfoodketen staat dat er maar liefst 70 verschillende ingrediŽnten in het vlees zitten verwerkt. Voor het broodje worden 34 verschillende ingrediŽnten gebruikt.
Eťn van deze ingrediŽnten is azodicarbonamide. Dit bleekmiddel wordt vaak gebruikt bij het maken van plastic onderdelen voor schoenen en matten voor de sportschool. In Europa is dit product inmiddels verboden. In de Verenigde Staten is een kleine hoeveelheid nog wel toegestaan. Andere ongezonde ingrediŽnten zijn onder andere de chemicaliŽn ammonium sulfaat en polysorbate 80. Door de enorme hoeveelheid conserveringsmiddelen en chemische stoffen weet McDonald's de populaire burger lang houdbaar te houden. Heb jij nog trek in een hamburger of frietje na het zien van deze video?