Het had een smakelijke zondag kunnen worden, maar het stukje kabeljauw dat dit koppel voor hun ogen kreeg, ontnam hen alle verdere eetlust: uit het kabeljauwhaasje kroop namelijk een worm van een viertal centimeter…
Niet erg appetijtelijk dus. Het diertje, dat nog bijzonder levendig was, kronkelde dat het een lieve lust had, wat de eetlust dan weer danig deed afnemen. Enigszins gechoqueerd bezorgden ze het diertje een filmcarričre waarna de vis, die de dag voordien gekocht was en nog houdbaar was tot maandag, terug in de ijskast verdween.
Maandag kreeg de Delhaize in Deurne haar kabeljauwhaasje dan ook netjes terugbezorgd, inclusief de ongewenste gast. Een vriendelijke dame wist te vertellen dat vis nu eenmaal vol parasieten zit, maar dat deze door middel van een scanner worden verwijderd. Af en toe ontsnapt er echter eentje aan die controle… Vooral bij kabeljauw en roodbaars komt dit wel eens vaker voor, zo gaf men ons nog mee.
Bij het Federaal voedselagentschap klinkt echter een heel andere klok: "Voor zo'n zaken moet je klacht indienen. Dit mag niet gebeuren en moet nagekeken worden zodat we kunnen detecteren of de fout bij Delhaize of bij de verwerker ligt." Op de vraag of het eten van dergelijke parasieten schadelijk is voor de mens, wist de woordvoerster het volgende te zeggen: "Het hangt natuurlijk af van de soort parasiet, maar het is niet uit te sluiten dat zo'n wormpje na consumptie schade aanricht."
Na het dioxineschandaal, pesticiden, de dolle koeienziekte en deze viswormpjes ziet het er naar uit dat diëten niet erg moeilijk gaat zijn…
Bekijk hier de beelden van de worm, op het einde van de video maakt hij zijn gastoptreden.