Het slimme plannetje om het magazijn van zijn ex-werkgever te beroven liep hopeloos spaak toen de (wat gezette) Chinese dief met bungelende benen vast kwam te zitten in het plafond van een vrachtlift.
De man, ge´dentificeerd als Mr. Xi door 'Southern Metropolis Daily', werd ontslagen door een technologiebedrijf in de Zuidelijke stad Shenzen in oktober.
In een poging wraak te nemen, en bovendien wat winst te realiseren, besloot Mr. Xi het magazijn van zijn baas te beroven in de hoop te ontsnappen met dure bewakingscamera's.
Afgelopen zaterdag verstopte hij zich in de kantoren en wachtte hij tot het personeel weg was voor hij het magazijn op een lagere verdieping zou betreden.
Die inbraakpoging mislukte echter en Xi besloot in de vroege uurtjes van zondagmorgen dan zijn ontsnapping maar te wagen door een ventilator uit een vrachtlift te halen en dan door dat kanaal en de liftschacht weg te komen.
Maar Mr. Xi had geen rekening gehouden met zijn buikomvang.
Al snel merkte hij dat hij klem zat in de nauwe opening en geen kant meer op kon.
Volgens de Southern Metropolis belde Mr. Xi toen zijn vriendin die bij de kantoren aankwam om hem te helpen maar na twee uur duwen en het verwijderen van zijn broek om hem wat meer 'gestroomlijnd' te maken erachter kwam dat Mr. Xi nog steeds muurvast zat.
Toen de beveiligingswacht zondagmorgen arriveerde vond hij Mr. Xi zonder broek hangend aan het plafond en een uitgeputte vriendin op de vloer.
Uiteindelijk werd de 'would-be' crimineel bevrijd door de politie die hem en zijn vriendin meenamen voor poging tot inbraak.
Foto