Het 15-jarig meisje dat door de Amerikaanse autoriteiten 'per ongeluk' naar Colombia werd gedeporteerd, komt vandaag terug naar de VS. Dat heeft een woordvoerder van de US State Department laten weten, meldt CNN.
De tiener, Jakadrien Turner, liep in november weg van huis. De politie vond het meisje in Houston (Texas) waar zij hen een valse naam gaf. Die naam bleek toevallig hetzelfde als die van een 22-jarige illegaal uit Colombia. De autoriteiten gingen ervan uit dat Jakadrien, die Afro-Amerikaans is en geen woord Spaans spreekt, de Colombiaanse was en zette haar het land uit.
De oma van de Amerikaanse tiener kwam er via Facebook achter dat het meisje in Zuid-Amerika zat. Volgens haar heeft de immigratiedienst zijn werk niet goed gedaan. Jakadrien zat in een instelling in Colombia.
De advocaat van de familie Turner heeft laten weten dat er een rechtszaak zal komen tegen de instanties die betrokken zijn geweest bij de uitzetting van het meisje. Tegen CNN zegt advocaat Jackson dat de familie denkt dat de burgerrechten van Jakadrien geschonden zijn toen ze naar Colombia werd gestuurd.