De regering van Griekenland zal duizenden mensen die zich gehandicapt noemen, vragen zich te registreren. De reden is dat het ministerie van Volksgezondheid na uitgebreid onderzoek vele mogelijke gevallen van fraude met uitkeringen heeft ontdekt.
Zo bleken er in de regio Viotia in het centrum van het Zuid-Europese land erg veel astmapatiŽnten te wonen. Het eiland Kalymnos is kennelijk overspoeld met verstandelijk gehandicapten.
In augustus gaf de onderminister van Volksgezondheid, Markos Bolaris, opdracht tot een onderzoek op het toeristische eiland Zante (Zakynthos). Meer dan 600 mensen, ongeveer 1,5 procent van de bevolking, kreeg daar een blindenuitkering. Later wees de bewindsman erop dat er in Thessaloniki, de tweede stad van het land, meer dan 1000 zwaar lichamelijk gehandicapten stonden ingeschreven, een aantal "dat alleen zou kloppen als Griekenland in de oorlog in Vietnam had gevochten."
De regering in Athene wil zeker 250 miljoen euro bezuinigen op het bedrag van 6,2 miljard euro dat jaarlijks aan de sociale zekerheid wordt besteed.