Een man uit Manchester die een Ferrari omtoverde in de snelste limo ter wereld mag de beroemde Italiaanse naam niet langer gebruiken.
De Italiaanse fabrikant van supersportwagens dreigt met een rechtzaak tegen Dan Cowley tenzij hij alle Ferrari merktekens van zijn voertuig verwijdert.
Ze maken bezwaar op grond van het feit dat de Modena 360 die Dan doormidden zaagde en verlengde, met een bijna 3 meter lang handgemaakt tussenstuk, gemaakt van koolstofvezel, technisch geen Ferrari meer zou zijn.
Maar Cowley zegt dat vr hij begon met het ombouwen van het 400 pk sterke monster, hij bij de fabriek gevraagd had of het haalbaar was, waarop ze bevestigend antwoordden.
De auto is nu 6,1 meter lang en er passen 8 mensen in. Hij behoudt z'n hoge snelheid omdat er bij de verbouwing maar 160 kg bij het basisgewicht van 1390 kg is gekomen.
Toen de verbouwde Modena 360 uitkwam werden gelijk records gevestigd voor snelste limousine n 'langste Ferrari'.
Dan Cowley bouwde de limo samen met voormalig McLaren koolstofvezel-expert Chris Wright, voor een totaalbedrag van ongeveer 200.000 Pond.
Recentelijk ontvouwde Chris Wright plannen om een Audi R8 limo te gaan maken die als het goed is de kroon van de Modena moet gaan overnemen. Foto