Een huiveringwekkende zaak in Amerika. Daar is deze week een leraar van een basisschool opgepakt, omdat hij verdacht wordt van gruwelijke praktijken met 23 van zijn leerlingen. Mark Berndt zou de leerlingen, allemaal tussen de 7 en 10 jaar oud, zijn sperma hebben gevoerd tijdens een klassikaal spelletje.
De zaak kwam aan het licht, nadat een oplettende foto-ontwikkelaar zich meldde bij de politie. Op de foto's die hij voor Berndt moest ontwikkelen, zag hij kinderen die vastgebonden waren aan hun stoel, met hun monden dichtgeplakt. Na analyse van de foto's lichtte de politie de werkgever van Berndt in. Zij zetten de docent direct op non-actief. Agenten doorzochten zijn klaslokaal en namen een plastic lepel mee voor onderzoek. Daar werden vervolgens sporen van sperma op aangetroffen. Terwijl de Amerikaan in afwachting van het onderzoek vrij rondliep, bleef de politie hem achtervolgen. De politie kwam stiekem aan het DNA van de 61-jarige man, omdat Berndt ergens een voorwerp had laten liggen. De politie nam dat mee voor onderzoek. Het DNA op het voorwerp kwam overeen met het DNA van het aangetroffen sperma. Na zijn arrestatie trof de politie in zijn huis ruim 400 foto's aan waar de leraar onder andere met geblinddoekte leerlingen op stond. Ook vonden ze foto's van kinderen met de bewuste plastic lepel met daarop de witte substantie in hun mond.
Alsof dat nog niet genoeg was, bleek op de foto's ook dat Berndt kakkerlakken over de gezichten van zijn leerlingen liet lopen. De man is in afwachting van zijn rechtszaak in hechtenis genomen en kan alleen worden vrijgekocht voor 2,3 miljoen dollar.
De politie heeft nu 23 kinderen geïdentificeerd waar Berndt de praktijken bij uitvoerde, maar vermoedelijk zullen nog veel meer kinderen slachtoffer zijn.