In Zuid-Afrika is een man opgepakt die claimt een beroemde dode zanger te zijn. De Zuid-Afrikaan zegt dat hij de in 2009 gestorven zanger Khulekani Khumalo is en dat hij 'terug' is.
De man ging afgelopen week naar Khumalo's familie en vertelde dat hij in 2009 gekidnapt is door zombies, meldt de BBC. Hij zou twee jaar lang in een grot zijn vastgehouden waar hij onder dwang van de zombies moest zingen. Ook zou hij alleen modder te eten hebben gekregen.
De familie, onder wie twee vrouwen van de muzikant, zeggen dat het echt Khumalo is, maar de politie wil eerst een DNA-onderzoek doen voordat hij vrijgelaten wordt.
Volgens een BBC-correspondent moet de politie het lichaam dat in 2010 begraven is weer opgraven als blijkt dat het DNA van de mysterieuze muzikant overeenkomt met dat van Khumalo.
Het verhaal dat Khulekani Khumalo, ook bekend als Mgqumeni, terug op aarde is ging de afgelopen dagen als een lopend vuurtje rond. Fans trokken zondag massaal naar zijn woning om zijn 'onthulling' te zien. Agenten moesten waterkannonnen gebruiken om de mensenmassa weg te houden.
Volgens de Zuid-Afrikaanse krant Time gebruikte de man een luidspreker om te vertellen dat hij niet overleden is. "Ik heb heel wat gewicht verloren, maar ik ben het", aldus de Zuid-Afrikaan.
De resultaten van het DNA-onderzoek worden later deze week verwacht.