In Haarlem zijn twee bijzondere weesjes gevonden. Daar vonden voorbijgangers namelijk twee slangen in een plastic bak. Op die bak stond 'gratis mee te nemen'. De reptielen met een lengte van 1.20 meter zijn meegenomen naar de Dierenhulpdienst Nederland (DN).
De twee passanten zagen de bak en konden door het plastic heen de contouren van iets dat op een slang leek ontdekken. Daarom schakelden ze de Dierenbescherming in. De slangen waren erg onderkoeld en warmen nu bij de Dierenhulpdienst op.
Een medewerker die zich over de slangen ontfermde vertelt dat het een wonder is dat de slangen niet dood zijn. "Het zijn dieren die afhankelijk zijn van warmte van de zon of lampen." Omdat de temperatuur buiten rond het vriespunt ligt en de slangen koudbloedig zijn, namen ze de temperatuur van hun omgeving aan. Je kunt wel raden dat de slangen dus haast bevroren waren.
DN is op zoek naar de oorspronkelijke eigenaar van de beesten. Degene die hen daarbij kan helpen kan contact opnemen met de politie of DN.
Foto