Het verhaal, dat door de Telegraaf werd gebracht, zorgde voor veel ophef. De tante van het jongetje was naar de krant gestapt, omdat het kind door een motoragent op de bon zou zijn geslingerd. Het jongetje zou blaasproblemen hebben en moeder kon de boete niet betalen. Het geld werd haar daarom door een kennis geleend.
De krant slaagde er in eerste instantie niet in de moeder van het jongetje te bereiken. Vandaag lukte het toch om met haar in contact te komen. De vrouw biechtte toen op het verhaal verzonnen te hebben omdat ze geld, dat haar door haar kennis werd geleend, nodig had.
De politie Amsterdam Amstelland had veel last van het verhaal. Volgens een woordvoerder werden agenten op straat aangesproken op de 'belachelijke boete' en kreeg het corps veel commentaar van boze burgers. Daarnaast zijn de agenten veel tijd kwijt geweest aan het zoeken naar de boete. De politie noemde het verhaal al direct 'erg onwaarschijnlijk', maar besloot er toch serieus mee aan de slag te gaan.
Het commentaar op de politie beperkte zich niet tot de reacties op straat. Ook op internet ontstond er veel verontwaardiging. Zo schrijft Danny Horsch in reactie op een artikel op deze site: "In de tijd dat meneer agent de boete uitschreef zijn waarschijnlijk weer 3 kinderen ontvoerd en meer dan 5 woningen ingebroken... Ga iets nuttigs doen!". Mario Roering schrijft: "De politie... Je beste vriend... Jaja... Dit was er zeker een zonder kinderen!!! Wat een ontzettende eikel!".
Toch was er ook al gelijk veel twijfel bij bezoekers van de site van RTL Nieuws: "Mevrouw verzon een verhaaltje en durft ome agent nu niet onder ogen te komen? Stoer vrouwtje. :-)" , schrijft Martijn Vries.
De politie zegt blij te zijn dat nu duidelijk is dat het bericht nu rechtgezet is. De Telegraaf heeft toegezegd het verhaal zowel op de website als in de krant te rectificeren. Voor de moeder zitten er wat de politie betreft geen consequenties aan haar leugen, omdat 'ze blijkbaar al genoeg problemen heeft'.