Ze zijn wit, een voor een slechtziend en wonen in India. Ziehier de familie Pullan, aka de familie albino. Intussen al tien leden sterk en dus in de running voor een Guinness World Record.
Veel ‘voordeel’ hebben ze nog niet gehaald uit hun aandoening, zo vertelt vader Roseturai Pullan (50) in de Britse krant The Sun. “Want hoewel men in sommige delen van India gelooft dat een albino geluk brengt, denken de meeste mensen toch gewoon dat we ziek zijn. We worden behandeld als buitenlanders, ‘angrez’ (Engelsen), omdat niemand gelooft dat we hier geboren zijn.”
Pullan hoopt dat daar met een Guinness wereldrecord verandering in komt. “Zo worden we misschien wel beroemd, net als andere grote families in India”.
Pullan stapte in 1983 in een gearrangeerd huwelijk met zijn vrouw Mani (45) die ook aan albinisme leed. “Onze ouders vonden het best dat we iemand ‘zoals ons’ zochten”. Toen hun eerste zoon geboren werd, stapte Mani naar het ziekenhuis om haar baarmoeder te laten weghalen “omdat ik niet nog meer albinokinderen wilde”. Maar de dokter wilde haar niet behandelen. “Hij werd al bang toen hij me zag en stuurde me terug naar huis”.
Mani kreeg daarop nog vijf kinderen, twee zonen en drie dochters, die stuk voor stuk aan albinisme lijden. Hun oudste dochter trouwde intussen ook met een albino en heeft samen met hem een eveneens albino zoontje van 2.
Medewerkers van het Guinness World Record Book hebben intussen laten weten contact te zullen opnemen met de familie. Foto