Het is woensdag Steak & Blowjobday. Vooral Duitsers vallen voor deze Valentijnsdag voor mannen.
Nooit van gehoord? Dat kan goed, de feestdag is bij ons redelijk onbekend. In Duitsland is die echter razend populair. De Facebooksite heeft 19.359 fans en het worden er snel meer. De Duitsers noemen de dag liefdevol Schni-Blo-Tag; de steak is vervangen door een schnitzel.
Deze 14e maart is de simpelste feestdag ooit. Geen cadeautjes, geen kaartjes, geen bloemen, geen liedjes. Gewoon een lekker biefstukje en flinke pijppartij. Meer heb je niet nodig om je vriendje te laten zien hoeveel je van hem houdt.
De Steak & BJ-day werd tien jaar geleden bedacht door de Amerikaanse dj Tom Birdsey. Hij was het zat dat vrouwen op Valentijnsdag in de watten werden gelegd, zonder dat hun mannen daar iets voor terugkregen. Die kunnen volgens hem namelijk niet zo veel met bloemen en chocoladehartjes. Op de Steak & BJ-day homepage kunnen vrouwen terecht voor biefstukrecepten. Er zijn ook instructiefilmpjes om de pijptechniek te verbeteren en in de onlineshop worden Steak & BJ-T-shirts, -mokken en -beertjes aangeboden.