De originele graftombe van Elvis Presley wordt geveild. Fans van de zanger kunnen hun slag slaan en hebben kans om op hun laatste rustplaats in de voetsporen van 'The King' te treden.
Veilinghuis Julien's Auctions veilt de graftombe op 23 juni. De biedingen beginnen bij 100.000 dollar, dat is omgerekend bijna 80.000 euro.
Het graf bevindt zich op het Forest Hill Cemetery in Memphis. Na zijn dood op 16 augustus 1977 lag Elvis daar twee maanden naast zijn moeder Gladys. Later zijn ze beiden herbegraven op Elvis' landgoed Graceland.
De tombe is sindsdien niet meer in gebruik geweest. Alleen een standbeeld van de zanger herinnert nog aan de oorspronkelijke bestemming van het graf.
De koop is inclusief opening en sluiting van het graf, een inscriptie ter herinnering aan de overledene en gebruik van een klein kapelletje voor de begrafenisdienst.
Tijdens de veiling worden er nog meer voorwerpen van Elvis geveild, waaronder een röntgenfoto van zijn arm die hij bezeerde tijdens een karatesessie. Ook de persoonlijke telefoon van de zanger, een handgeschreven songtekst en verschillende gesigneerde items gaan onder de hamer.