De 21-jarige Alexander Kinyua uit Kenia heeft in de VS het hart en een deel van de hersens van zijn huisgenoot opgegeten. Hij wordt aangeklaagd voor moord.
Dinsdag vindt Jarrod, de broer van Alexander, twee metalen blikken in hun ouderlijk huis. De inhoud van de blikken: een hoofd en twee handen. Als Jarrod zijn broer met de vondst confronteert, zegt Alexander dat de overblijfselen van dieren zijn.
Jarrod licht zijn vader in, en volgens rechtbankdocumenten gaan de twee nogmaals naar de kelder. Jarrod merkt op dat de lichaamsdelen die hij eerder had gezien nu verdwenen zijn. Ook ziet hij zijn broer Alex een van de metalen blikken schoonmaken. Vader Kinyua belt de politie.
Opgetrommelde rechercheurs vinden het hoofd en de handen in het ouderlijk huis. Alexander Kinyua bekent zijn huisgenoot te hebben vermoord. Ook zegt hij het hart en delen van de hersens van het slachtoffer te hebben opgegeten. De rest van het lichaam verborg hij in een vuilcontainer.
Kinyua is geen onbekende van de politie. Op 19 mei van dit jaar werd hij aangeklaagd in een andere zaak, waarin hij een man op zeer gewelddadige wijze mishandelde met een honkbalknuppel. Dat slachtoffer overleefde het wel.
Kinyua werd aangehouden maar de volgende dag alweer vrijgelaten, nadat er een borgsom van 220.000 dollar was betaald. Een paar dagen later doodde hij zijn huisgenoot. Dit keer wordt er geen borgsom vastgesteld.