Het verhaal klinkt té ongeloofwaardig voor woorden, maar toch kreeg een 24-jarige Amerikaanse het voor elkaar om duizenden dollars af te troggelen van kennissen. Ze zou zogenaamd ruim 1 miljard dollar erven, maar had daarvoor nog even wat geld nodig om wat financiële 'noodgevallen' op te lossen. De vrouw harkte op deze manier ruim 45.000 dollar binnen.
De 24-jarige Morgan M. Johnson hield haar kennissen voor dat ze een aantal bedrijven met de waarde van 1 miljard dollar en een vliegtuig van 20 miljoen dollar zou erven. Maar om die bedragen op te strijken moest ze onder meer eerst haar huis redden, waar de bank beslag op wilde leggen.
Johnson maakte zelf bankdocumenten en verklaringen over de zogenaamde erfenis en gaf die aan haar kennissenkring. Drie families besloten haar geld te lenen, maar vroegen zich na acht maanden af waar hun uitgeleende geld bleef. Ironisch genoeg belden ze met de politie omdat ze dachten dat Johnson zélf slachtoffer was geworden van fraude.
De Amerikaanse is opgepakt en vrijgelaten na het betalen van een borgtocht. Het is onduidelijk of de kennissen nog iets terug zullen zien van hun geld.