Kierran Batchelor, een luie dief die de cel werd bespaard, heeft er zelf op aangedrongen om hem toch een gevangenisstraf op te leggen. Reden: de 21-jarige knaap kon de dagelijkse afspraken omtrent proeftijd niet langer aan... omdat hij te vroeg moest opstaan.
De 21-jarige Batchelor uit Coventry kreeg aanvankelijk een opgeschorte straf plus toezicht opgelegd nadat hij in februari in twee huizen inbrak. Maar slechts luttele weken nadat die straf werd uitgesproken, mocht hij al opnieuw voor de rechter verschijnen omdat hij zijn dagelijkse gesprekken met de reclasseringsambtenaar niet nakwam.
Ditmaal vertelde Batchelor zonder schroom dat hij niet present tekende op de afspraken omdat ze te vroeg in de ochtend plaatsvonden. Nu ja, vroeg: de afspraken gingen door om 10 uur. De rechter kende Batchelor een tweede kans toe, maar de luiaard smeekte ervoor om naar de cel gestuurd te worden, zodat hij toch wat slaap kon inhalen. "Ik stopte pas om 6 uur 's ochtends met werken, en ik moest om 10 uur op mijn afspraak zijn. Mijn biologisch ritme is om zeep, het werd me allemaal teveel", was de uitleg van de dief.
De rechter keurde het verzoek goed en veroordeelde Batchelor tot een gevangenisstraf van 40 weken. Batchelor bedankte hem dan ook bij het verlaten van de rechtszaal.