Een Amerikaanse jongen van amper 19 heeft al twee keer 'gewonnen'. Hij overwon kanker en koos nu ook het juiste lottobiljet. Nick Ruth besloot na zijn geslaagde strijd tegen kanker om voortaan met de lotto mee te spelen. Amper een jaar later kan hij zijn geluk niet op. De jongen uit Maryland schenkt een deel van het geld aan organisaties die zich inzetten voor de strijd tegen kanker.
Nick Ruth uit Towson haalde vrijdag een lottobiljet in zijn 7-Eleven supermarkt. Tijdens het weekend begon het dagen maar echt zeker was hij niet. 'Ik wilde het niet geloven. Ik vroeg mijn moeder dan maar om de zes cijfers nog eens te controleren. We keken cijfer na cijfer na en begonnen te schreeuwen van geluk. We liepen als gekken rond in huis. Na het eerste rondje gekkigheid, controleerden we het tweede cijfer en zo bleef het maar doorgaan', vertelt Ruth.
Na het betalen van belastingen houdt de Amerikaan nog 165.000 dollar over. Genoeg geld voor een mooie reis en sportwagen maar daar denkt de 19-jarige niet aan. Hij is nog lang niet vergeten hoe anderen hem steunden in zijn strijd tegen leukemie. 'Toen ik ziek was hebben heel wat lokale organisaties zich ingezet voor mij. Dat ben ik nog lang niet vergeten en dus ga ik een deel aan organisaties schenken die zich inzetten voor de strijd tegen de ziekte.'
Ruth stort ook een som op de rekening van Make-a-Wish. Dankzij die organisatie kon hij als zieke tiener op cruise gaan. De rest van het geld wil hij besteden aan de afbetaling van zijn wagen en het restbedrag zet hij op de bank.