Niet veel vrouwen zullen in een trendy sushirestaurant in Wenen naar het toilet gaan, nu de Oostenrijkse kunstenaar Alexander Riegler er een eenrichtingsspiegel heeft ge´nstalleerd.
De vrouwen in het toilet zien een spiegel aan de muur, maar iedereen aan de aangrenzende ruimte kan - in de naam van de kunst - ongegeneerd een kijkje nemen naar de taferelen aldaar. Met zijn 'kunstwerk' wil Riegler de discussie rond voyeurisme en het 'Big Brother'-principe aanzwengelen, stelt hij in een lokale krant. Met dat laatste bedoelt Riegler dat iedereen, op elk moment van de dag, in de gaten kan worden gehouden.
De restauranthouder garandeert de vrouwen wel dat de spiegel alleen uitzicht geeft op vrouwen die voor de wastafel (en spiegel) staan. In het toilet zelf kunnen ze dus niet bespied worden. In eerste instantie waren de vrouwen niet op de hoogte waren van de aparte spiegel. Pas na verschillende klachten, heeft de eigenaar een waarschuwing geplaatst dat vrouwen deel uitmaken van een kunstproject als ze naar het toilet gaan.