Daisuke Nakajima, een Japanse sportjournalist, is de halve wereld over gereisd om een uitwedstrijd van Rangers FC (het voormalige Glasgow Rangers) tegen Elgin City bij te wonen. Eenmaal aangekomen, bleek de pechvogel meteen weer naar huis te kunnen. De wedstrijd was afgelast.
De journalist, die schrijft voor het Japanse tijdschrift Footballista, legde een afstand af van 9600 kilometer. Na een vlieg- en treinreis van respectievelijk veertien en vijf uur kwam Nakajima in Edinburgh aan. Vervolgens legde hij nog eens 188 kilometer af naar het Borough Bridge stadium. Maar bij aankomst bleek het stadion leeg. Om veiligheidsredenen zou de wedstrijd zijn afgelast. Elgin zou zo’n 1100 meer tickets hebben verkocht dan beschikbare plaatsen (4520) in het stadion.
Nakajima reageert: ‘Er zijn veel fans van het Schotse voetbal in Japan en het verhaal van Rangers is interessant. Maar ik vernam pas in de trein naar Elgin in de krant dat de wedstrijd was afgelast. Ik nam meteen contact op met mijn baas, maar die vertelde me toch maar te gaan. Hij vond de afgelasting onder deze omstandigheden nog een beter verhaal dan een verslag van de wedstrijd zelf’.
Glasgow Rangers ging vorig seizoen failliet en komt nu uit in de Third Division. Toch heeft de club nog evenveel supporters.