Als ware zij een stuk versgeschoten wild: zo heeft een Russische sterrenkok zijn echtgenote verdonkeremaand voor de rest van de wereld.
Na zijn bloederige daad gaf hij haar als vermist bij de politie op……. Dat is het verhaal in een notedop van de 38-jarige Alexei Kabanov uit Moskou en zijn vrouw Irina uit Moskou.
“Vrienden, help me, Irina is verdwenen”, schreef hij op zijn Facebook, waar hij 1300 ‘vrienden’ heeft. Ook schreef hij over de zoektocht, de wanhoop en de angst dat zij hem verlaten zou hebben.
Alexei is volgens Bild in Moskou een graag geziene gast. Hij bezit meerdere horecagelegenheden, waar kunstenaars en journalisten elkaar treffen.
Zelfs helderzienden boden aan mee te helpen zoeken naar zijn zogenaamd vermiste vrouw. Een week na de verdwijning gaf de kok een interview aan een televisiestation, in dezelfde keuken als waar hij Irina had gewurgd.
Zijn wettige echtgenote was achter zijn verhouding gekomen. Daarop kregen ze ruzie en wurgde kokkie zijn vrouw met een kabel. Daarna sleepte hij haar het bad in en sneed Irina met zijn koksmes in stukken, terwijl de kinderen boven lagen te slapen.
De Russische politie vond hem echter verdacht, omdat hij een leugendetector afsloeg. Ze tapten zijn telefoon en ontdekten zijn affaire. Een paar dagen later bestormden ze de woning.
Agenten kwamen erachter dat Irina, die als verslaggeefster bij de Russische radio werkte, al die tijd dood en in folie gepakt op het balkon van Kabanov had gelegen. Alexie zit achter de tralies en kan 15 jaar cel krijgen.