De jurk die de Amerikaanse First Lady Michelle Obama droeg tijdens de uitreiking van de Oscars, was volgens het Iraanse staatspersbureau Fars nèt iets te bloot. Daarom publiceerde het bureau in eigen land een bewerkte foto, waarop het decolleté en de blote schouders van Michelle Obama bedekt zijn. Michelle Obama maakte de naam van de winnaar van de Oscar voor de beste film (Argo) bekend vanuit het Witte Huis via een videoverbinding. Ze droeg een zilveren galajurk van de ontwerper Naeem Khan. Sterren onder wie Beyoncé, Eva Longoria en Brooke Shields droegen al eerder jurken van deze ontwerper.
De zilveren jurk heeft een bescheiden decolleté en schouderbandjes. Het persbureau heeft er mouwen bij gephotoshopt en de voorkant van de jurk bedekt tot aan de hals. Het 'herontwerpen' van jurken door persbureaus gebeurt wel vaker in Iran.
Het bewerken gebeurt meestal bij foto's waar de bureaus niet omheen kunnen, maar die niet helemaal aan 'de eisen' voldoen. Iraanse vrouwen die op de staatstelevisie verschijnen, moeten hun haar, armen en benen bedekken. Voor buitenlandse vrouwen op de televisie gelden niet dezelfde, strenge regels, al moeten ook zij zich wel 'netjes' kleden. Foto