Een Australiër heeft investeerders voor meer dan 6 miljoen euro opgelicht door te doen alsof hij bevriend was met beroemdheden. De man had zichzelf met Photoshop naast de beroemdheden op de foto gezet. De oplichter is veroordeeld tot twaalf jaar cel.
De man uit Sydney had een extravagante levensstijl verzonnen, melden Australische media. Hij huurde Rolls-Royces, Ferrari's en luxe vakantiehuizen om investeerders te doen geloven dat hij een rijke en succesvolle zakenman was.
Ook deed hij alsof hij veel beroemdheden tot zijn vriendenkring kon rekenen. Door te photoshoppen stond hij op de foto met onder meer de paus, George W. Bush, Bill Clinton, Michail Gorbatsjov en David Hasselhoff. Om op de foto te kunnen staan met Clinton, verwijderde hij Nelson Mandela en photoshopte hij zichzelf naast de voormalig president van de Verenigde Staten. De man heeft volgens justitie mogelijk een narcistische stoornis. Ook zou hij een zware jeugd in Frankrijk hebben gehad, waar hij grotendeels in de jeugdzorg heeft gezeten. Hij kan in 2020 om vervroegde vrijlating vragen. Website met foto's