Joop en Netty Masseus uit Emmeloord hebben bij een rondtocht langs Belgische dorpjes een schilderij gekocht, dat mogelijk een Kandinsky is. ‘En een Kandinsky is vele miljoenen waard’, zeggen ze.
De eigenaars van galerij De Witte Boerderij aan de Espelerweg kochten het opvallende expressionistische schilderij voor weinig geld.
‘Bij thuiskomst leek het verdacht veel op een Kandinsky. Na overleg hebben we het werk toch maar ergens in een kluis opgeborgen’, aldus Joop en Netty.
Inmiddels zijn twee deskundigen bereid gevonden om het schilderij in het atelier te onderzoeken. Dat gaat komende maandag (tweede paasdag) om twee uur gebeuren. Na het uitlekken op internet hebben verschillende kunstliefhebbers en belangstellenden gevraagd dit onderzoek mee te mogen maken. Joop Masseus had geen bezwaar: ‘We wachten rustig af.’
In ieder geval gaan ze het werk op 19 en 20 mei tijdens ‘Kunst in de Tuin’ exposeren, ook al past het schilderij eigenlijk niet in het thema van dit evenement: ‘Kunst voor hele kleine prijsjes’. Foto