Twee nepchauffeurs hebben 84 pallets met bijna 5000 laptops weten te jatten. Ze deden zich voor als chauffeurs van twee transportbedrijven uit Uden en Echt.
Compleet met de vereiste papieren meldden de twee zich bij een distributiecentrum in Tiel. Het personeel van het distributiecentrum rook geen onraad en gaf de 84 pallets met 4750 laptops mee.
De diefstal vond vorig jaar november al plaats. Vandaag stonden de vermoedelijke nepchauffeurs van 43 en 66 jaar oud uit Utrecht en Soest voor de rechter, evenals een 41-jarige organisator uit Wijk bij Duurstede.
De zaak werd nog niet inhoudelijk behandeld, omdat het onderzoek nog in volle gang is. Het is dan ook nog niet duidelijk hoe de dieven aan de vereiste referentienummers kwamen waarmee ze de lading computers meekregen.
Behalve de ladingdiefstal verwijt het Openbaar Ministerie de mannen uit Soest en Wijk bij Duurstede ook de smokkel van 13,3 kilo heroïne naar Basel.
De man uit Soest werd 2 februari 2013 bij Nijmegen van de snelweg gehaald, nadat de politie een tip binnenkreeg. In zijn auto lag de heroïne met een straatwaarde van bijna een half miljoen euro. Het OM denkt dat de 41-jarige man uit Wijk bij Duurstede hem als chauffeur heeft geregeld.