Drie IJsselsteinse jongetjes van 8, 9 en 10 jaar hebben zondagmiddag op de Heemradenlaan de nodige vernielingen aangericht. En zichzelf daarbij gefilmd.
Zondagmiddag 2 juni rond 15.45 uur kreeg de politie de melding dat een getuige drie jongetjes bij de sporthal aan de Heemradenlaan had betrapt op het plegen van vernielingen. Agenten troffen daar drie jochies uit IJsselstein van 8, 9 en 10 jaar, aan. De drie hadden vernielingen gepleegd, op de uitkijk gestaan of de vernielingen gefilmd. Het 10-jarige jongetje bleek te hebben gefilmd met zijn mobiele telefoon.
Het drietal bleek verantwoordelijk te zijn voor het vernielen van twee ruiten, reflectoren op twee paaltjes en een fiets. Vermoedelijk was bij de vernielingen ook nog een vierde verdachte, een 10-jarig jongetje uit IJsselstein, betrokken. De agenten gingen naar zijn ouderlijke woning, maar daar was niemand aanwezig.
De drie jongetjes zijn aan hun ouders overgedragen. Met de ouders zal worden overlegd hoe de schade moet worden vergoed. De telefoon van het 10-jarige jongetje die had gefilmd, is door de agenten meegenomen. Ze gaan de filmpjes bekijken om na te gaan wie precies wat gedaan heeft. Ook neemt de politie contact op met het vierde jongetje en zijn ouders.