Een dronken tandarts verwijderde naar verluidt zonder toestemming een tand van een patiënt en barricadeerde vervolgens zijn behandelkamer in Radomsko, Mazovië, toen de politie op de scène arriveerde.
Volgens de politie, onderging een man op maandagmiddag voorbereidende behandelingen voor een kroon in de behandelkamer, toen de zaken in een onverwachte richting begonnen te gaan.
“Tijdens de behandeling, werd de gealarmeerde patiënt achterdochtig dat de tandarts dronken was,” vertelde politie woordvoerster Aneta Komorowska de nieuwszender TVN24.
De tandarts startte met het polijsten van de voortanden van de patiënt, en diende hem vervolgens vijf verdovingsinjecties toe.
“Na een paar minuten zag de 28-jarige dat zijn voortand in het bakje belande, en op dat moment besloot hij te protesteren,” zei Komorowska.
Toen de patiënt zijn dossier opeiste, weigerde de 50-jarige tandarts, en gooide de patiënt uit de behandelkamer.
Nadat de politie naar de praktijk werd geroepen, barricadeerde de tandarts zichzelf in zijn kantoor.
Toen de officieren er eindelijk in slaagden om binnen te komen, bevestigden zij dat de man onder invloed van alcohol was.
Aanvullende bloedtests zijn gedaan teneinde na te gaan hoe dronken de man was op het moment van de behandeling.
Ondertussen is de zaak voorgelegd aan een lokale officier van justitie. Een deskundig medisch advies moet worden verkregen over de omvang van de veroorzaakte schade door de tandarts, voordat aanklachten tegen hem kunnen worden ingebracht.