Fotograaf Christopher Swann en walvissenliefhebber heeft de ervaring van zijn leven achter de rug. Hij aanschouwde bij de Mexicaanse kust rond zonsondergang een waanzinnige orkasprong uit het water van maar liefst vijf meter hoog.
Het 8000 kilogram wegende gevaarte deed het niet voor het fotomoment, want onder de regen van glinsterende waterdruppels bevond zich een dolfijn. Na een jacht op de vis van enkele uren bleek de gigantische sprong de finale in het gevecht.
Swann volgde de strijd op het water, waarbij het dier tot uitputting toe werd opgejaagd door een groep orka's. "Ze zwommen de hele twee uur op volle toeren rond".
"Ondanks zijn snelheid en kracht kwam het dier gewoon niet weg, en soms werd hij door de zwartwitte zoogdieren in de lucht gegooid. Ik had het idee dat het laatste uur meer een spel was voor de orka's dan een serieuze strijd, maar ik kan het natuurlijk mis hebben", meent de fotograaf.
"We wisten gewoon niet waar we moesten kijken. Als ze uit het water sprongen op een plek en verdwenen in een mist van schuim, dan kwamen ze op een heel andere plek weer tevoorschijn.
Onder meer sprongen ze in de lucht direct voor onze neus", aldus een enigszins beduusde Swann. "Hij hing ongeveer vier meter in de lucht en kwam in volle vaart recht op ons af. Ik dacht echt dat hij op de boot zou landen, maar midden in de lucht draaide het dier zich en klapte in de zee naast ons."
Kijk voor alle foto's op Daily Mail. Foto