Een Chinees die op het dak van een flatgebouw een villa heeft gebouwd, moet binnen twee weken aantonen dat hij dat legaal heeft gedaan.
Anders wordt de villa gesloopt, hebben de autoriteiten in Peking laten weten.
De man bouwde de afgelopen zes jaar aan zijn huis. Het staat op het dak van een 26 verdiepingen hoge flat. De man heeft zijn huis 'versierd' met rotsblokken van kunststeen en planten.
Bewoners van het appartementencomplex vrezen dat het gebouw instort. Foto's van de villa op het flatgebouw lijken 'net niet echt'.
Maar de eigenaar, een zelfverklaarde professor in de geneeskunde, peinst er niet over om te vertrekken. zegt hij in de krant South China Morning Post. Volgens de krant wordt hij gewelddadig als mensen bij hem komen klagen.
Het dagblad schrijft dat een 77-jarige onderbuurman die over de villa verhaal kwam halen, door de 'professor' in elkaar is geslagen. Het slachtoffer is daarna verhuisd.
De zaak kwam deze week aan het rollen nadat er foto's van het gebouw werden gepubliceerd. Een bestuurder van de Pekingse wijk Haidan, waar de flat staat, zegt nu dat de villa over 15 dagen wordt afgebroken.
Peking kampt vaker met illegale woningbouw. Oorzaken zijn de sterk gestegen prijzen voor woonruimte in de Chinese hoofdstad. Foto