Eindelijk vakantie: op naar het vliegveld. Wie zijn auto voor een paar weken op een parkeerterrein bij een willekeurig vliegveld parkeert, is nog voor de reis goed en wel is begonnen zon honderd euro lichter. Een Amerikaanse bedrijf vond de oplossing, ze verhuren je auto.
De Amerikaanse startup FlightCar bewijst dat het ook anders kan. Wie zijn auto vlak voor een vlucht bij FlightCar inlevert, hoeft bij terugkomst niets af te rekenen. Sterker nog, de kans bestaat dat hij honderd, tweehonderd of zelfs vierhonderd dollar van FlightCar krijgt. Daarvoor wordt je auto tijdens je afwezigheid dan wel verhuurd. En als hij niet wordt verhuurd, staat hij in elk geval gratis geparkeerd.
Ook Nederlandse autobezitters die hun auto willen verhuren, kunnen gebruikmaken van autodeelplatforms. Snappcar is hier een voorbeeld van. Maar wie een auto via SnappCar huurt, krijgt pas na een ontmoeting met de eigenaar de sleutelbos mee. Uit het succes van FlightCar blijkt dat we ook bereid zijn om onze auto te verhuren als de huurder anoniem blijft.